Om jordemoder Rikke Albæk

 

Rikke Albæk

Uddannet jordemoder fra Professionshøjskolen Metropol i København i 2010. Har siden da arbejdet på Bornholms Hospital med primære funktioner på fødegangen, hvor jeg tilser ambulante patienter og varetager fødsler. Ind i mellem varetager jeg også jordemodervikariater i Norge, Grønland og på Færøerne. Inden jordemoderuddannelsen arbejdede jeg med genoptræning af handicappede børn, samt var i en periode ansat inden for modebranchen.

Deltager løbende på kurser, konferencer og temadage med relevante emner indenfor jordemoderfaget. Senest har jeg deltaget i akupunkturkursus, samt graviditets- og efterfødselsmassage-kursus. Ud over dette har jeg indenfor de sidste år gennemført:

  • Jordemoderforeningens Ambassadøruddannelse (medietræning, kommunikation, retorik, lobbyarbejde, sociale medier og kampagner).
  • Rygestop-rådgiver uddannelsen hos Kræftens Bekæmpelse.
  • Ledertalentudviklingsforløb hos Region Hovedstaden.
  • Tillidsrepræsentant-uddannelsen hos Jordemoderforeningen.

Privat:

Jeg har 4 børn med Lars, Jens Christian 21 (født ved hjælp af en sugekop på Aalborg Sygehus), Anna 18 (født ved ukompliceret fødsel på Gentofte Hospital), Carl Emil 14 (født i et fødekar på Helsingør Sygehus) og Agnes 9 (født ved planlagt kejsersnit på Rigshospitalet).

Interesserer mig for bæredygtighed, sundhed og motion. Jeg dyrker selv løb og med mellemrum også mountainbike og ridning. Herudover holder jeg meget af at rejse, planlægge, indrette og kaste mig ud i nye projekter. Det seneste projekt; BORN+.